TEVÉKENYSÉGÜNK

Mogyoród anno fotókiállítás

Mogyoród anno fotókiállítás

A Mogyoród anno fotókiállítás 2018-ban egy 10 évvel azelőtti gondolat nyomán született, amikor is a Községünkért Mogyoródért Alapítvány tagjai régi mogyoródi képekből szerettek volna egy könyvre való anyagot összeállítani, és azt a lakosság számára is elérhetővé tenni. Akkor ez több okból nem valósult meg, viszont az összegyűjtött anyag kiváló alapja lett ennek a kiállításnak.

Az anyaggyűjtést annak idején Hatházyné Juhász Erzsike kezdte el, a digitalizálás pedig a Kamiker Nyomda által történt. Ez az alapgyűjtemény az évek során folyamatosan bővült, és egy komoly rendszerezést követően valósulhatott meg a kiállítás, melyhez támogatást nyújtottak az Alapítvány tagjai, a Mogyoród Turisztikai Kft., az Arts&Crafts Exhibition Kft, továbbá Mogyoród Nagyközség Önkormányzata.

A nagyságrendileg 300 látogatóból a legfiatalabb és a legidősebb között 90 év korkülönbség volt. Ültek egymás mellett és beszélgettek. Az egyik legmeghatóbb pillanat volt azon a hétvégén, de az egész esemény igazi élmény volt fiataloknak és felnőtteknek egyaránt. Egy valódi időutazásban lehetett részünk.

2020-ban a gyűjtemény Érseki György jóvoltából kiegészült az édesapja, Érseki tanár úr hagyatékának egy részével. Terveink szerint a hagyatékból is kiállítást fogunk rendezni, hogy a település több évtizedes történetét felölelő gazdag gyűjtemény nagyobb nyilvánosságot kaphasson.