Hírek

Hírek, események

- Az elmúlt éveknek megfelelően részt vettünk a Mindenki karácsonyán, ahol forralt borral, meleg teával, forró csokival, sült hurkával és kolbásszal vártuk az érdeklődőket.
- A Mindenki karácsonyán köszöntöttük a 2022. év legidősebb lakosát, Koncz Marika nénit, valamint az év első szülöttjét, Czindrity Imolát.
- Közreműködőként részt vettünk a Klastrom Advent programsorozatban.
- Szeptember 9-én elbúcsúztunk Pannitól, aki tragikus hirtelenséggel hagyta itt a kis csapatunkat, hatalmas űrt hagyva maga után…
- Szeptemberre elkészült az Alapítvány új weboldala, melyhez Mogyoród Nagyközség Önkormányzata bruttó 100.000.- Ft összegű támogatást biztosított pályázat útján.

Az augusztus 22-24 között a Faluházban a Poldy Műhely által megrendezésre került kézműves tábort 70.000.-Ft-tal támogatta az Alapítvány, mely összegből alapanyagok kerültek beszerzésre, valamint az összeg fedezte a gyermekek napi kétszeri étkeztetését.

Május végén a Mogyoród Turisztikai Kft-vel aláírt háromoldalú megállapodás keretében Alapítványunk és Kapitány Attila egy 8,5millió Forint értékű Szent László-gyűjteményt adott kölcsön 5 évre a főtéri Szent László Emlékhely és Látogatóközpontba. Ugyanitt megtekinthető a Szent László vándorkiállítás anyaga is, melyet a 2018. évi saját kiállításunkat követően adtunk át a Kft részére. Örömmel tölt el bennünket, hogy a gyűjteményünket a nagyközönség számára is újra megmutathatjuk.

Május végén Alapítványunk lecserélte az elhasználódott babazászlókat az Egészségháznál. Lobogjanak minden újszülött tiszteletére!

Május első hétvégéjére a TeSzedd mozgalom keretében szemétszedést hirdettünk. Megtisztítottuk a patakot (Főtértől a fogorvosi rendelőig), a sportpálya környékét, a Kerektótól a Fóti útig haladó útszakaszokat, a Nagyhomoki-Berektető-Borvirág utcákat, a Somlyót, a HÉV állomást, az iskola és a Klastromdomb környékét, a Gödöllő út felső szakaszát, Szentjakabot, Tölgyest és Kukukkhegyet... Összesen kb. 200 zsák hulladékot szedtünk össze. Köszönet jár minden önkéntesnek: egyénileg minden résztvevőnek, valamint az Élhetőbb Kukukkhegyért Egyesületnek, Jakab Lakópark Egyesületnek, Mogyoród KSK-nak, Ifjúsági Testületnek, az általános iskola csapatának és nem utolsó sorban a Községünkért, Mogyoródért Alapítványnak.

Május 2-án Kamarás Lajos, Alapítványunk alapító tagja, mozgatórugója, patrónája, egy jó barát örökre lehunyta szemét. Hálásak vagyunk azért a szellemiségért, amelyet közénk hozott és nekünk útravalóul átadott.

Ez évben is felhívtuk a figyelmet az adó 1% felajánlásának fontosságára, melyet Alapítványunk is minden évben köszönettel fogad. A befolyt összeg nagyságáról még nincs tudomásunk, de a későbbiekben tájékoztatást adunk róla.

Március 18-29 között a víz világnapja alkalmából hideg-meleg vizes ballonos vízadagoló gépet biztosítottunk a Szent László Általános Iskola számára.

Alapítványunk is támogatta márciusban a mogyoródi adománygyűjtő kezdeményezést, és közel 200 kg élelmiszert és némi tisztítószert vásárolt mintegy 100.000.- Ft értékben az országunkba folyamatosan érkező menekültek számára, melyet egy fiatal anyuka több doboz babaholmival egészített ki. A felajánlás a települési gyűjtés részeként jutott el Szatmárcsekére.

100 évvel ezelőtt január 22-én Mogyoródon megszületett Varga Magda, aki később operaénekesnőként vált ismertté, és a Kossuth-díjas színész, Cserhalmi György édesanyja volt. A jeles dátum alkalmából elhelyeztük a megemlékezés virágait a család sírhelyén a mogyoródi evangélikus temetőben.