RÓLUNK

Bemutatkozás

Bemutatkozás

A Községünkért Mogyoródért Alapítvány az 1990-es évek elején alakult, és 1997-ben vált cégbíróság által bejegyzett szervezetté. Kuratóriumát, amely kezeli az Alapítvány vagyonát és biztosítja gazdálkodását, már több elnök is vezette: Tóth Mihály, Kamarás Lajos és a jelenlegi elnök, Varga Nándor személyében. Az elmúlt 25 évben számos projekt megvalósítása és támogatása fűződik a nevéhez, melyek mind Mogyoród fejlődését, gyarapodását, szebbé tételét szolgálták.

A projektek kivitelezése mellett törekedett arra, hogy a munkakörülmények is komfortosak legyenek, ezért 2007-ben saját irodát és közösségi termet alakított ki, mely utóbbi több alkalommal programjai helyszínéül is szolgált.

Az Alapítvány elsődleges céljai között szerepelt mindenkor a falufejlesztés programja, Mogyoród gyarapodásának, fejlődésének megvalósítása. Mindezek érdekében szükséges anyagi forrásokat a szervezet pályázatok és önkormányzati támogatás elnyerésével, SZJA 1% és önkormányzati tiszteletdíj felajánlásból vagy civil támogatásból tudta biztosítani. Működési költségeinek fedezetére több alkalommal nyert pályázatot a Nemzeti Együttműködési Alapnál és a Bethlen Gábor Alapkezelőnél. Támogatója, mozgatórugója volt minden arra érdemes ügynek. Példáján jól látható, hogy a civil szervezetek részvételének van kézzel fogható eredménye és létjogosultsága napjainkban. Alapvető céljain kívül az elvi ideológiája az, hogy „kovásza legyen a falu gondolkodásának”, megvalósulásának.

Ezt a sokrétű és színes munkát mutatja be a megújult honlapunk. Sok-sok további sikeres projektet kívánunk magunknak, illetve Mogyoródnak egyaránt, és köszönjük mindenkinek az elmúlt két és fél évtized bizalmát, pozitív és negatív kritikáit! Sokat tanultunk, és reméljük, hogy lesznek fiatalok, akik ezt a munkát a következő 25 évben is folytatják majd. Az utódok fogadják magukba az Alapítvány jelmondatát: „Mi ébren álmodunk!”