kma logo

Aki a virágot szereti...

Mogyoród szépsége minden falubeli érdeke. Nem mindegy, milyen környezetben élnek, élünk, mit mondanak az ide érkező ismerősök, vendégek, illetve hogyan vélekednek a turisták.

Az Alapítvány a helyi önkormányzattal karöltve több éven keresztül 5-600 ezer forintot fordított a falu közterületeinek virágosítására, amelynek során nemcsak a terek, templom és közintézmények előtti területek szépültek meg, hanem a lakóházak előtti utcarészek is, hiszen virágot igény szerint bárki kaphatott, aki vállalta, hogy az év folyamán gondozza az ajándéknövényeket. A szervezet egy-egy megbízottja késő őszig figyelemmel kísérte a növények sorsát a faluban, majd ősszel fotókat készítettek a legszebbekről. Év végén az Alapítvány ülésén szavazással választották ki a három legszebbet, melyek tulajdonosait, gondozóit ajándékkal jutalmazták meg, ezzel is ösztönözve őket és mindenki mást is a hasonló folytatásra a következő évben. A díjazás keretében az első három helyezett minden évben egy-egy komoly értékű szobanövényt kapott.

2010 táján a virágosítás feladatát teljes mértékben a helyi Önkormányzat vette át. Az Alapítvány tőle függetlenül minden évben vállalja a református temető Alfa - Omega Emlékhelyének virágosítását, gondozását, környezetének rendben tartását.